Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1369 of /kunden/355211_36119/rp-hosting/1025/14/ruebsam.de/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /kunden/355211_36119/rp-hosting/1025/14/ruebsam.de/includes/menu.inc).

Troškovi i naknade za rad

Troškove pohađanja R+S programa za integrisanje stručne radne snage iz Bosne i Hercegovine na nemačkom tržištu rada dijelom snose sami kandidati. Zavisno od individualne situacije nastaju troškovi koji se odnose na obuku i usavršavanje kandidata. Tačni iznosi tih troškova predstavljaju sastavni dio ugovora i baziraju se na egzaktnim kalkulacijama. Na taj način kandidati iz Bosne i Hercegovine od samog početka znaju koji iznos će morati kasnije da nadoknade. Nastale troškove kandidati ne moraju da vraćaju neposredno po završetku prve faze programa u Bosni.

R+S novim kvalifikovanim radnicima nudi mogućnost da pomenuti iznos vraćaju u mjesečnim ratama tek nakon zasnivanja radnog odnosa u Nemačkoj.